Városnap

2023.06.24. 22:12

Várossá válását ismét nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte Felsőzsolca - Fotókkal, videóval

Pénteken a városnapi rendezvényen kitüntető címeket adtak át, szombaton pedig színes programokkal várták a helyieket. Az est fénypontja a Kovalsky meg a Vega együttes koncertje volt.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

Felsőzsolcán a városnap alkalmából június 23-án, pénteken ünnepi testületi ülést tartottak a Rendezvények Házában, ahol kitüntető címeket adtak át. Voltak nehézségek, nem volt könnyű év, több váratlan helyzettel is szembe kellett nézniük – mondta Szarka Tamás polgármester. De mindezek ellenére folyamatosan fejlesztettek. Ehhez kellett, hogy a képviselő társakkal felelős döntéseket hozzanak – tette hozzá. Az elmúlt esztendőben a város közösségét tovább építették, erősítették, ehhez kelletek a civil szervezetek, melyek sokat tettek azért, hogy rendezvényeik sikeresek legyenek. Büszke arra, hogy településükön ennyi aktív civil szervezet működik – emelte ki a polgármester. Ezek a szervezetek jó hírét viszik Felsőzsolcának.

Minden korosztályra gondoltak

Szombaton gyermekprogramokkal kezdődött a nap, valamint fellépett a Szépenszóló társulat is. Ezen kívül volt főzőverseny, és öregfiúk foci is. Délben koszorúzásra várták a lakosságot az Összetartozás Emlékparkba, majd a Freestyle Demo Team BMX flatland és MTB triál bemutatóját láthatta a közönség, illetve Naninski és Figaro előadását. A rendezvény hivatalos megnyitója 15 órakor kezdődött, melyet a főzőverseny eredményhirdetése, majd a helyi kulturális csoportok műsora követett.

A megnyitón Bánné Dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy az elmúlt éveknek köszönhetően mind a település, mind pedig az itt élő emberek közel kerültek a szívéhez. A polgármesteri hivatal dolgozóival, illetve a lokálpatriótákkal hosszú időre nyúlik vissza az együttműködésük. Jól összetartó közösség jellemzi a települést. Példázza ezt az a számos beruházás, amit az utóbbi években vittek véghez – hangoztatta az elnök.

Bánné Dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Vármegyei Közgyűlés elnöke. Fotó: Ádám János

Felsőzsolca a környék egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa lett. Összességében közel 1,2 milliárd forint értékű támogatás érkezett a településre az elmúlt években. A munka nem áll meg, a 2021-2027-es fejlesztési időszakban már 200-200 millió forint áll rendelkezésre ipari park, illetve csapadékvíz-elvezetési projekt finanszírozására – hangsúlyozta az elnök.

A megnyitót követően a rendezvény népszerű pop és rock zenekarok koncertjével folytatódott, amely egészen késő estig tartott.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában