Közösségi szemétszedés

2023.06.24. 14:00

Vannak, akik nem eldobják, inkább összeszedik

„Tisztítsuk meg együtt az Avast!” szlogennel hirdették azt a közösségi szemétszedést, amelyet szombaton reggel kilenc órától tartottak a Horváth-tetőn.

A Horváth-tetőn szedték reggel a szemetet az Avason

Fotó: Ádám János

A Bács-Szakma Nonprofit Közhasznú Zrt. egy bajai rendezvényszervező és képző cég, amely elnyerte a lehetőséget egy nyílt közbeszerzésen, hogy a Zöld Város Kialakítása projektben Miskolcon rendezvényeket valósítson meg – mondta Rigó Kinga, a cég képviselője. A városban már több sikeres eseményt szerveztek. A környezetvédelem jegyében voltak kerekasztal-beszélgetések, virágosítás a Szinva teraszon. Jövő héten szombaton családi napot és gasztro estet tartanak az Aradi sétányon. Ezúttal pedig a Horváth-tetőn várták az önkénteseket szemétszedésre – tudatta a szervező.

„Tisztítsuk meg együtt az Avast!” 
Fotó: Ádám János

Több közösségi csoportban és a médiában is hirdették az eseményt, illetve önkéntesek toborzásával foglalkozó cégeknél, de a reggeli kezdésre csak kevesen jelentek meg. Valószínűleg a pénteken éjszaka nagy mennyiségben lezúdult csapadék miatt. Ugyanis az Avasi kilátó szomszédságában található erdős területen elég nagy volt a sár. Egyébként sokan el szoktak jönni a szemétszedő akcióikra, ide is legalább ötven főt vártak – vélekedett Rigó Kinga.

Jellemzően az étkezés után keletkezett szemetet, papír- és nejlon zacskókat, műanyag flakonokat, üditős fémdobozokat találtak nagy mennyiségben eldobálva, de meglepő dolgokat is, mint például festékes tégely vagy autógumi.

Azonnali eredményt szeretne

Hejőcsabáról jött az Avasra szemetet szedni Harangi Zoltán, aki elmondta, hogy a MATINÉ (Magyarországi Tisztasági Nagykövetek) tagjaként, önkéntesként sokszor járja a várost, figyeli a hasonló eseményeket, már több alkalommal részt vett ilyen kezdeményezésben. Motivációja főként az, hogy környezete megtisztuljon, illetve hogy azonnal látható, kézzel fogható eredménye legyen a tevékenységének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában