Ünnep

2023.06.29. 16:20

Elismeréseket adtak át a köztisztviselők napja alkalmából Miskolcon

Az átadón elhangzott, hogy köztisztviselők feladatai a mindenkori bürokrácia fogaskerekeinek olajozása.

Ujlaki Attila

Fotó: Ujlaki Attila

Július 1-jén lesz a köztisztviselők napja.

Ebből az alkalomból elismeréseket adott át Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Schirger György, a vármegyei közgyűlés jegyzője a Vármegyeházán az elismerésre érdemesnek választott köztisztviselőknek. A díj azoknak adományozható, akik a közigazgatás, a közszolgálat területén végzett magas színvonalú tevékenységükkel hosszú időn át eredményesen szolgálták a vármegye lakosságát.

Fotó: Ujlaki Attila

Dr. Schirger György beszédében a köztisztiviselők fontosságát hangsúlyozta.

„A köztisztviselők precíz, szabálykövető emberek, tényekből és jogszabályokból dolgoznak, valamit a feladataik a mindenkori bürokrácia fogaskerekeinek olajozása” – mondta. Hozzátette: az oly sokat emlegetett bürokrácia sem hátráltat, hanem előrendít. „Nem korlát, hanem lehetőség, ha mindezt empátiával, tisztességgel és segítő szándékkal működtetjük, amelynek legfőbb pontjai maguk a köztisztviselők” – húzta alá. Arra is kitért, hogy a köztisztviselőket semmi sem gátolhatja abban, hogy a munkájukat a legmagasabb szakértelemmel végezzék.

Megbecsülik őket

Ezen a napon ünneplik azokat a közalkalmazottakat, akik a köztisztviselői szolgálatban dolgoznak. A köztisztviselők napja a köztisztviselői szakma elismerését és megbecsülését fejezi ki, valamint lehetőséget ad arra, hogy felhívják a figyelmet a közalkalmazottak fontos szerepére a közszolgáltatásban.

Fotó: Ujlaki Attila

A Köztisztviselők Napja alkalmából országszerte általában különböző rendezvényeket, ünnepségeket és konferenciákat szerveznek, ahol a köztisztviselők munkájáról és a közszolgáltatás területeiről esik szó. Ezen a napon a köztisztviselők elismerést kapnak a kemény munkájukért, és megköszönik a hozzájárulásukat az ország és a közszféra fejlődéséhez. 

Díjazottak

A Vármegyei Közgyűlés Elnökének Köztisztviselői díja kitüntetésben részesültek: Ambrusics Tibor, Bartus István, Battáné Oreskó Éva, Bányainé Cserged Marianna, Burainé Hajdu Éva, Kaszó Gábor, Kedves Dóra, Kocsis Antalné, Kocsordiné Barta Beáta, Kondás Marianna, Kökényné Salamon Ilona, Krózser Julianna Mária, Nyitrai Józsefné, Rakvácsné Fazekas Erika, Seszták Istvánné, Sidlovics Gáborné, Vighné Fehérvári Zsuzsanna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzati Hivatal Jegyzőjének Dicsérő Oklevele elismerésben részesült: Németh Zita.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában