Igazság

2023.06.20. 20:00

A betemetett árokban nem folyik el az esővíz

A domboldalról lezúduló eső problémáját a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésével oldják meg.

Nagy-Hankó Krisztina

Van mit javítani a vízelvezető árok hatékonyságán

Fotó: Ádám János

„Miskolc város csapadékvíz-elvezetés fejlesztése” címmel Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázat részeként valósul meg az a projekt, melynek nyitó rendezvényét kedden délután tartották Perecesen, az Erenyő utcában. 

Az utóbbi időkben szélsőséges időjárási körülmények jellemzik az országot, amely Miskolcot is érinti. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék gyakran jelent gondot a csapadékelvezető rendszer számára – mondta Veres Pál polgármester. Hozzátette: hiányos, vagy elöregedett, illetve bizonyos területeken ki sem épült ez a rendszer. Továbbá ha volt is, a lakosság egyes utcákban elbirtokolta, akár be is temette vagy építette az árkokat. Most a város öt különböző területén indul meg egyszerre esővíz-elvezető rendszer fejlesztése, bővítése TOP-os pályázatoknak köszönhetően, 550 millió forint ráfordítással, mely Európai uniós és részben hazai forrás is – tudatta a polgármester. A felújítás a Lavotta, a Vájár, az Aknász és a Bányamécs utcát, valamint az Erenyő, Mária, továbbá Csavar utcát, illetve a Repülőtéri utat érinti, ahol most indulnak a munkálatok. A projektnek be kell fejeződnie december végéig – emelte ki Veres Pál. Azokat a területeket választották ki első körben, ahol régóta gond a csapadékvíz elvezetés. Az Erenyőn az út-árok rendszerének rekonstrukciója valósul meg, valamint az Pereces pataktól az Erenyővel párhuzamosan a Bollóalja utcáig történik a fejlesztés, mivel a meglévő árok nem képes a nagy mennyiségű csapadékot elvezetni – tette hozzá a polgármester. 

Új aszfaltréteg kellene 

Most a csapadékelvezetés problémáját szeretnék megoldani elsősorban, de a következő lépésben a kátyúk eltüntetését is, reményei szerint új aszfaltréteggel – hangsúlyozta Bazin Levente, a terület önkormányzati képviselője. A projektre 2020-ban nyerték el a pályázati forrást, amelynek kivitelezője már megvan, így hamarosan elkezdődhet a munka valamennyi említett területen – mondta Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal főosztályvezetője. Majd ismertette a műszaki tartalmát és ütemezését a fejlesztésnek, amely a lakosokat érintheti. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában