Korlátozás nélkül

2023.05.17. 16:46

Már lehet 110-zel repeszteni a 37-esen, Orbán Viktor is kipróbálta!

Megszűnt a sebességkorlátozás szerda reggeltől a 37-es főút nemrég átadott szakaszán.

HI

Fotó: Ádám János

November 28-án adták át a forgalomnak a Gesztely és Szerencs közötti négysávossá bővült szakaszát a 37-es főútnak a nagyvolumenű beruházást követően. Az év elején azonban még az új szakaszon gyakorlatilag végig 70 kilométer/órás sebességkorlátozás volt érvényben. Akkor utánajártunk annak, hogy mi az oka a korlátozásnak: mint a Magyar Közút és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatásából kiderült, a projekt teljes befejezése csak későbbre volt várható, addig a megnyitott 2x2 sávos útszakasz is munkaterület maradt, melyen továbbra is 70 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben az összes építési fázis befejezéséig.

Cikkünk megjelenése után nem sokkal aztán némiképp javult a helyzet: a 70-es sebességkorlátozó táblákat letakarták, és 90-esek kerültek ki helyettük, ami azért már jelentősen gyorsította a forgalmat.

A várva várt pillanat

Szerda reggel aztán eljött a mindenki által már nagyon várt időpont: megszűnt a sebességkorlátozás az új útszakaszon, minden korlátozó táblát leszerelték. Mint Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, a munkálatok befejeződése után május 12-én kapták meg a határozatot a 37-es főút új szakasza kapcsán, mely szerdára jogerőre emelkedett, így reggel 9 órától már korlátozások nélkül használható az útszakasz.

Amelyet nem is akárki avatott fel azonnal! Mint a közösségi oldalán közzétett bejegyzésből kiderült, Orbán Viktor miniszterelnök, dr. Koncz Zsófiával, a térség országgyűlési képviselőjével autózott végig az új útszakaszon – immár 110 kilométer/órás sebességgel – és próbálta ki a zenélő útszakaszt is. Mint írta: 

Régi ígéretünket váltottuk be. Mától 110-zel lehet repeszteni Szerencsre! Használják bátran a felújított 37-es utat, és persze vezessenek óvatosan!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában