Bizonyíték

2023.05.31. 16:35

Kamerákkal gazdagodtak a miskolci rendőrök

Az új készülékekkel az autósok szabálysértéseit tudják rögzíteni a jövőben.

UA

A gépkocsikba szerelik fel a berendezéseket

Miskolc önkormányzata összesen hét darab menetrögzítő kamerát vásárolt és hozzájuk tartozó adathordozókat a Miskolci Rendőrkapitányság számára. Az eszközöket szerdán délben vehették át a rendőrség munkatársai a városháza udvarán Veres Páltól, Miskolc polgármesterétől. Az eseményen dr. Bakk Richárd, Miskolc rendőrkapitánya azt mondta a Boon.hu-nak, hogy jelenleg is használnak ilyen menetrögzítő kamerákat, amelyekkel a rendőrök munkáját tudják megkönnyíteni. 

Veres Pál dr. Bakk Richárdnak adta át a kamerákat

„Van olyan eset, amikor egy autós tagadja a szabálysértés tényét, így ezekkel a felvételekkel tudjuk igazolni az autósnak, hogy valóban elkövette az adott szabálysértést” – mondta. Arra is rámutatott, hogy a közlekedési balesetek száma 20 százalékkal csökkent az előző évhez képest, de még mindig a leggyakoribb balesetet okozó tényező a sebességhatárok túllépése. 

Veres Pál arról beszélt, hogy a miskolci önkormányzat, az önkormányzati rendészet, valamint a rendőrség között nagyon szoros az együttműködés. „Együttesen próbáljuk előre mozdítani a közbiztonságot, és növelni a miskolci emberek biztonságérzetét” – hangsúlyozta. Hozzátette: a most átadott menetrögzítő kamerák és tartozékai összértéke több százezer forint, amelyet az önkormányzat saját forrásból biztosított.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában