Amit tudni lehet!

2023.04.26. 09:30

A rövid zarándoklatokat támogatja a MÁV-csoport a pápalátogatásra

Az ingyenes utazás csak bizonyos feltételek mellett vehető igénybe a MÁV és Volán járatain.

DA

Fotó: MW

Jól járnak, akik a hosszú hétvégén a pápalátogatásra utaznak Budapestre, mert ingyenesen vehetik igénybe a MÁV-Volán-csoport és a GySEV járatait az ország bármely pontjáról. Természetesen a díjmentes oda-vissza utazásnak vannak feltételei, amelyről a MÁV sajtóosztálya adott tájékoztatást szerkesztőségünk számára.

Adott programra szól

Fontos tisztázni, hogy a lehetőség kizárólag a 2023. április 29-ei 10.15-től menekültekkel és karitatív szervezetekkel közös Rózsák terén meghirdetett összejövetelre vonatkozik, valamint az ifjúsági találkozóra a Papp László Budapest Sportarénában 16.30-tól. Továbbá az április 30-ai 9.30-tól a Kossuth téren tartott pápai szentmisére. A szombati eseményekre a karitatív szervezetek vezetőin, illetve az egyházmegyei vezetőségeken keresztül lehet előzetesen jelentkezni

Az út nem szakítható meg

A térítésmentes utazás oda-vissza csak az adott esemény napján lehetséges, amihez regisztrációs jegyet nem szükséges váltani. Egy nappal korábban, április 28-án, pénteken, kizárólag a programokra szóló belépő felmutatásával lehet igénybe venni a díjmentes utazást. Az ingyenes út megszakítása nem lehetséges és az csak másodosztályú kocsikban lehetséges. Az esetleges Intercity, illetve első osztályos felárat mindig ki kell fizetni.

Emellett a MÁV-HÉV menetrend szerinti járatain és a Volánbusz agglomerációs „kék busz” járatain szintén térítésmentesen lehet majd utazni a szóban forgó eseményekre. Budapest közigazgatási határain kívül pedig a Volánbusz, a Weekendsbus, a G-Busilen Kft, a Trans-Tour’90 Kft. és a Trans-Vonal Kft. menetrend szerinti helyközi jártai vehetők igénybe ingyenesen. Ezekre a járatokra is hasonló szabályok vonatkoznak az ingyenes utazás kapcsán, mint a vonatokra. Ugyanakkor a Volánbusz emelt szintű szolgáltatást nyújtó járatain itt is kiegészítő jegyet kell váltani.

Kiegészítő vonatok indulnak

Azért, hogy a vasárnapi tömeges utazás miatt ne legyen fennakadás, a MÁV mentesítő vonatokat indít és egyes vonatok több kocsival közlekednek április 30-án. A MÁV-Start ezerötszáz kárpátaljai fiatal utazását is biztosítja Budapestre, a Kossuth téri pápai misére. Mentesítő vonatok a következő, vármegyénkbeli városokat nem érintő vonalakon közlekednek: a Budapest – Székesfehérvár – Szombathely, Budapest – Pusztaszabolcs – Dombóvár – Pécs/Kaposvár, Budapest-Nyugati – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza, Budapest-Keleti – Szolnok – Békéscsaba.

Kapcsolódó cikkek:

Itt vannak a részletek Ferenc pápa magyarországi programjával kapcsolatban

A jövő a béke emberéé: beszélgetés Novák Katalin köztársasági elnökkel

Minden készen áll Ferenc pápa háromnapos magyarországi látogatására (videó)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában