Miskolci közgyűlés

2023.04.27. 10:11

A közösségi közlekedés és a közbiztonság volt terítéken – percről percre

Húsz napirendi pontot, ezek közül ötöt sürgősséggel tárgyalt a testület.

A miskolci Városháza épülete

Fotó: Ádám János

Önkormányzati rendészet: Baj, hogy nincs kutyás rendész és lovas járőr

11. Javaslat a Miskolci Önkormányzati Rendészet 2022. évi munkájáról szóló beszámoló elfogadására.


Miskolci közbiztonság: Amivel soha nem lehetünk elégedettek

10. Javaslat a Miskolci Rendőrkapitányság 2022. évi munkájáról szóló beszámoló elfogadására.


Közterületi kameraháború a miskolci közgyűlésben

8. Javaslat a Miskolc Megyei Jogú Város területén működő térfelügyeleti kamerarendszer megfigyelési pontjainak bővítésére.


Miskolci közösségi közlekedés: „elkésett és rossz döntések”

7. Javaslat a közösségi közlekedés minőségének javítását célzó intézkedések bevezetésére.


Változtatások az ingatlanok bérbeadásának, eladásának szabályaiban

Kettes napirendi pontként tárgyalta a grémium a Javaslat a helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendelet megalkotására, valamint kapcsolódó döntés meghozatalára című előterjesztést.

Harmadik előterjesztésként következett a Javaslat a lakások bérletéről szóló 30/2021. (VIII. 31.) önkormányzati rendelet módosítására.

A negyedik előterjesztés Javaslat az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásáról szóló 40/2012. (XII.15.) önkormányzati rendelet, valamint az Önkormányzat tulajdonában lévő lakás- és nem lakás célú helyiség bérlemények elidegenítéséről szóló 48/1997. (IX.29.) önkormányzati rendelet módosítására.


A városvezetés büszke a munkájára, a Fidesz és a KDNP alkalmatlannak tartja a városvezetést

Javaslat az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet megalkotására és kapcsolódó határozatok meghozatalára címmel tárgyalta a közgyűlés az első előterjesztést. A napirendi ponthoz sokan hozzászóltak.


A meghívóban immár 20 napirendi pont szerepel, amelyek közül ötöt sürgősséggel tárgyal a testület. A várhatóan nagyobb érdeklődést kiváltó témák a város közbiztonsága és a közösségi közlekedés helyzete lehet.

Veres Pál polgármester vezetésével megkezdte munkáját Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének áprilisi rendes ülése.

A kezdéskor a közgyűlés 28 tagja közül minden képviselő jelen van, azaz a testület határozatképes.

– A város több lábon áll, hogy biztos legyen a jelene és jövője. Az ipar fejlődik, az ipari parkok beteltek. Az egyik legnagyobb tényező a Bosch, amely itt építi fel logisztikai bázisát. Sok más várossal ellentétben az energiaválság ellenére is nyitva tartottuk a színházak, nyitva vannak a mozik, a művelődési házak. A turisztika és idegenforgalom fontos tényező Miskolc számára. A kevés pénzt az emberi kreativitás pótolja. A Kocsonyafesztivál igazi siker volt. Nyitva tart a Barlangfürdő. Fontos idegenforgalmi értékei vannak Miskolcnak. Az ide érkezők jó hírét viszik a városnak. Fontos, hogy minden évszakban legyen olyan rendezvénye a városnak, amely ide vonzza a vendégeket. Ezért fejlesztjük az Avast, Tapolcát – mondta el Veres Pál polgármester napirend előtti felszólalásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában