Föld napja

2023.04.22. 21:43

Szenzáció: a Föld körül forgott a nap

Bolygónk megóvása szerepelt a programok fókuszában.

A Föld napján az állatkertben

Fotó: Ádám János

Aki szombaton a Föld Napján ellátogatott a Miskolci Állatkertbe játékos formában új dolgokat ismerhetett meg a BMH Nonprofit Kft. segítségével a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban. Miskolc önkormányzatának HungAIRy Ökomenedzser Irodája két helyszínen fogadta a látogatókat: a levegőminőség témájú sátornál a város PM monitoring hálózatával és a hozzá kapcsolódó https://pmmonitoring.hu/ honlappal ismerkedhettek meg a vendégek. A levegőminőségről szóló kérdőív kitöltéséért minden kitöltő ajándék tollat kapott jutalmul. A komposztálás témájú sátorban a komposztálás hasznosságát, folyamatát és a HungAIRy program keretében ingyenesen igényelhető komposztkeretet mutatták be az érdeklődőknek, emellett lehetőség nyílt komposztkeret igénylésre is. A gyerekeket játékokkal, gilisztabábokkal sőt giliszta futtató versennyel várták. A hétvégi látványetetések mellett a látogatók a Terrarisztokraták különleges terráriumi állataival is meg ismerkedhetnek, a gyerekek pedig kipróbálhattak néhány játékot újrahasznosított termékekből, valamint megismerkedhettek a hulladékcsökkentés néhány apró fortélyával is.  

Aktív részvétel 

Tamara és Gábor fiatal házasok, többek között a bolygó és a környezet megvédésének eszméje hozta őket össze és az a felelősségtudat, hogy a jövendő generáció – közte az ő gyermekeik – milyen körülményeket örököl. Ezért látogatják szívesen a hasonló rendezvényeket, és a hétköznapokban is sokat tesznek szűkebb környezetük védelme érdekében – tudtuk meg. Máté és Márk hat és négy évesek az egész családdal érkeztek Hatvanból a nagymamát meglátogatni Miskolcra. A programban szerepelt a régen látott Vadaspark felkeresése, a Föld napi programokról nem értesültek, de szívesen vették a hasznos infomációkat. 

Miskolc-Lillafüreden is Föld napi programokra várták a családokat a Herman Ottó Emlékház – Pele-házban. A résztvevők játékos kvíz segítségével tekinthették meg a Vendégségben Herman Ottónál című kiállítást. Ismerd meg a Bükköt! címmel társasjátékozhattak, mikroszkóppal tanulmányozhatták a természet legkisebb élőlényeit, részt vehettek hulladékkereső kalandjátékban Mentsd meg a Földet! címmel. A legkisebbeket homokozó is várta és a legkreatívabb, legügyesebb résztvevők apró ajándékban részesülhettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában