Beruházás

2023.04.17. 13:00

Komfortosabb lett három óvoda Miskolcon

Lezárult a Szeder úti Tagóvoda energetikai korszerűsítése, a beruházás európai uniós támogatásból valósult meg.

Lezárult a Szeder utca 2/a. szám alatt található - önkormányzati tulajdonú - MIÓVI Szeder úti Tagóvoda épületének energetikai korszerűsítésére irányuló projekt, melynek során a homlokzati nyílászárókat korszerű hőtechnikai jellemzőkkel bíró nyílászárókra cserélték, az épület egésze – beleértve a tetőt is - utólagos hőszigetelést kapott. Az épületben új fűtési rendszert építettek ki a fűtési csővezetékek és a radiátorok cseréjével. A tetőfelületre napelemeket helyeztek, hogy környezetbarát módon biztosítsák az elektromos energiát az óvodának. A projekt keretében az épület állandó használóinak (óvónők, dajkák) kötelező energetikai képzése is megvalósult, a korszerűsítés hozzájárult a működtetési költség csökkentéséhez, miközben az épületben tartózkodók hő- és komfortérzete jelentősen javult, tájékoztatta lapunkat a miskolci városháza sajtó- és kommunikációs osztálya. 

Hasonló korszerűsítést végeztek el a Dózsa György úti Tagóvodán,  valamint a Stadion Sport Tagóvodán is, mindkettő esetén TOP-os pályázat keretein belül történt meg az épületek energetikai korszerűsítése. Az előbbi bruttó 72,91 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg, az utóbbi bruttó 94,02 millió forintból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában