Pályázat

2023.04.20. 14:30

Idén is megrendezik a „könyvszépségversenyt”

A 94. Ünnepi Könyvhét alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár ebben az évben is meghirdeti a Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2023 elnevezésű versenyét.

Fotó: shutterstock, Random435

A felhívásra Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei kiadó által megjelentetett, vagy a vármegyében működő grafikai stúdióban készült, ISBN-számmal ellátott művel lehet jelentkezni. 

A Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2023 versenyre az előző két évben (2021-ben és 2022-ben) megjelent kötetekkel lehet nevezni 2023. május 22-ig. Az  úgynevezett „kiadóvállalatok”, mellett önkormányzatok, intézmények és magánszemélyek kiadásában megjelent köteteket kiadóinak jelentkezéseit is várják. A versenyre nevezhető könyvek száma nincs korlátozva, és nevezési díjat sem kell fizetni. A versenyre a kitöltött, és a [email protected] e-mail-címre elküldött nevezési lappal lehet jelentkezni, a kiválasztott könyv, vagy könyvek két példányát a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárba (3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.) kell eljuttatni. A nevezési lapot, a könyvtár honlapjáról tölthető le. 

A közönség is szavazhat

Az elismerések odaítéléséről a szervezők által felkért zsűri dönt. Fontos szempont, hogy a bírálók a könyvek tartalmát nem, csak a külsőt, a megjelenés minőségét értékelik. A könyvtár a díjazásra érdemes kötetek készítőit jutalomban részesíti. A közönségszavazás sem marad el, hiszen a pályázatra beérkezett kiadványokat a könyvhetet megelőzően a könyvtár központi épületben kiállítják, ez alapján dönthet a közönség arról, melyiket tartja a legigényesebbnek. A kötetek a kiállítás után a könyvtár tulajdonába kerülnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetés június 8-án, csütörtökön délelőtt 11 órakor lesz a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok miskolci megnyitója előtt, a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár központi épületében.  A versenyről további információ a 46/503-120-as telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail-címen Csernikovics Grétától vagy Kondás Krisztinától kérhető.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában