Büntetés

2023.04.12. 16:26

Mutatjuk, mit kaphat az a vadász, aki elsütötte a puskát

Portálunk számolt be róla először, hogy meg nem erősített információink szerint Hidasnémetinél kilőtték a svájci jeladós farkast. Az elkövető súlyos büntetésre számíthat.

DA

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Freeograph

A híradásokat napok óta lázban tartó svájci születésű fiatal hím szürke farkast a Gruppe Wolf Schweiz nevű csoport jelölte meg jeladóval és követte nyomon az útvonalát. A farkas európai társai között rekordernek számított, hiszen közel kétezer kilométeres utat tett meg hazánk északi részéig, azért, hogy saját családot alapítson.

Forrás: Gruppe Wolf Schweiz

Az állat sajnos szerencsétlenül járt, bár valószínű, hogy egészen a kárpáti farkaspopulációig elzarándokolt volna, hiszen abba az irányba tartott. Meg nem erősített információink szerint az állatot lelőtték. Az ügy jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda illetékességi körébe tartozik.  

Börtön járhat érte

Korábbi megkeresésünkre az Agrárminisztérium sajtóosztálya válaszlevélben írta, hogy minden szürke farkas lelövése három év börtönbüntetést vonhat maga után, így a jeladósé is. „A szürke farkas (Canis lupus) Magyarországon őshonos nagyragadozó, fokozottan védett és kiemelt közösségi jelentőségű faj. A farkas egyedeinek engedély nélküli elejtése – beleértve a lelövést vagy más módon történő elpusztítást –, károsítása, zavarása bűncselekmény, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – írták.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában