Kézilabda

2023.04.13. 15:00

Egyetemista füttyösök

A fiatal játékvezetőket hamarosan nemzetközi szinten is figyelembe vehetik.

Harsányi Milán és Magyar Péter kézilabda játékvezetők

Fotó: olvasónktól

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kézilabda Szövetség két fiatal játékvezetője elindult azon az úton, amelyik felfelé viszi őket. A síposok meghívást kaptak Prága Kupára.

Számolnak velük

– Az ifjúk jelenleg az NB-s játékvezetői keretben vannak, de ha jól teljesítenek és az ellenőrzéseik is jók lesznek, akkor hamarosan szintet léphetnek és kipróbálhatják magukat az NB I./B-s keretben – közölte Barnóczki László, a szövetség elnöke. – A Harsányi Milán, Magyar Péter párosunk a cseh fővárosban a 2004/2005-ös korosztály cseh, dán, francia, litván, német, norvég, svéd és szlovák csapatainak vezetett mérkőzéseket. A kupára több duót hívtak: a párosok – köztük szűkebb pátriánk egysége – az úgynevezett EHF Young Referee kategóriában vannak, tehát a jövőben nemzetközi szinten számolnak velük.

A huszonhárom esztendős Harsányi Milán a vármegyei férfi bajnokságban szereplő Szinvaparti KSE csapatában játszik és a Miskolci Egyetem hallgatója, míg a hasonló korú Magyar Péter sárospataki, az STC-ben kézilabdázott, most pedig Debrecenben folytatja egyetemi tanulmányait. A sportág helyi első embere még elmondta róluk, hogy hat éve fújják a sípot, egykor Láda István és Tóth Attila vizsgáztatta őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában