Jegyzet

2023.03.08. 17:55

Változás

Szaniszló Bálint

A változás a fejlődés alapfeltétele, anélkül nem lehet arról beszélni, hogy egyik pontról a másikra haladtunk volna. A dolog rákfenéje az, hogy az a bizonyos változás nem minden esetben előremutató, ilenkor nem beszélhetünk fejlődésről, hanem – sok esetben – visszafejlődésről. Az is tény, hogy a szubjektum - egy-egy ember – ugyanazon változást – másként értékeli, saját nézőpontja, tapasztalata szerint fejlődés, avagy visszafejlődés. Összességében egy változás ilyenfajta mibenlétét az határozza meg, hogy melyik ítélet mellett foglaltak állást többen.

Ilyesmi helyzetben van az ország orvosi alapellátási ügyeleti rendszere, amely – lefektetett alapelvek szerint – előremutató, hiszen jobb ellátást ígér a korábbinál, azaz pozitívnak ígérkezik a változás. Hallunk azonban kritikai élű megfogalmazást, amely alapjában rossznak tartja a bevezetés alatt álló rendszert. Hogy melyik álláspont válik uralkodóvá, azt az elkövetkező hónapok döntik el. 
Szaniszló Bálint

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában