Támogatás

2023.03.27. 12:06

Közmunkában nevelik a palántákat Szerencsen

Szerencs sikeresen pályázott a Belügyminisztérium ált kiírt közfoglalkoztatási programokra, aminek köszönhetően az idei esztendőben 114 főnek biztosítanak hosszabb-rövidebb időre különböző munkát a városban és a környező településeken.

SFL

Palántákat nevelnek a szerencsi közmunkaprogram keretében

Fotó: SFL

A 2023-as esztendőre elnyert támogatás összege meghaladja a 164 millió forintot. Az ellátandó tevékenységek között szerepel a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. telephelyén egynyári balkonnövények palántáinak nevelése, gondozása, amelyek közterületeinkre kerülnek kihelyezésre. A dolgozók nyújtanak segítséget a parkjaink ápolásához, a növénytermesztéshez, az Aranka-tetőn lévő területünkön a szőlő- és gyümölcstermesztéshez.

 

A Segítő Kezek programhoz kapcsolódva az idősek gondozásához, magányuk enyhítéséhez nyújtanak humán támogatást, míg a polgármesteri hivatalban - többek között - a különböző küldemények kézbesítését végzik a közfoglalkoztatottak. Szerencsen és a környék hét településén a kistérségi társulás keretében az idős rászorultak ellátásában vesznek részt közfoglalkoztatottak, akik elvégzik a háztartás körüli munkákat, bevásárolnak és kiváltják a rászorultak gyógyszereit, ezzel társadalmilag is hasznos tevékenységet végeznek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában