Miskolci közgyűlés

2023.03.30. 11:24

Kótyavetyélésnek tarják az ingatlanok eladását

Folytatódik a miskolci önkormányzati képviselők ülése, újabb napirendi pontokat tárgyalnak.

Fotó: MW

4. előterjesztés: Javaslat a 2023. évi Ingatlangazdálkodási terv elfogadására.

Kötelezettség minden évben elkészíteni az ingatlangazdálkodási tervet. Tavaly ez a tevékenység pozitív egyenleggel zárt. Idén is pozitív szaldóval számolnak. A bérlakások felújítására idén 90 millió forintot költenek.

Soós Attila, Fidesz:

Az ingatlangazdálkodás neuralgikus gondja a városnak. Itt van az országban a legnagyobb bérlakásállomány. A város folyamatosan igyekszik eladni az ingatlanjait, ami kótyavetyélésnek tűnik. Nem fordít eleget a bérlakás állományának javítására, ez nagyon rontja a helyzetet. Ráadásul a lakások bérleti díja a jövőben is folyamatosan emelkedik.

Barta Gábor, Fidesz:

Tavaly 121 bérlakást hirdettek meg és 90 talált gazdára. Közben 3700 bérlakása van a városnak, amiben laknak is. Nem tudni, a 921 üres lakással mit akar kezdeni a város? Ha nem lakhatóak, akkor fel kell újítani őket. Erre futná a bevételből. Ennek ellenére erre alig költ a város. Ez az előterjesztés nem a miskolciak érdekeit szolgálja.

Fodor Zoltán, Velünk a Város:

Hatszáz lakást láttam magam is, ebből 400 lakhatatlan. Ezek felújítására nagyon sok kellene. Inkább el kell adni azokat. A felújítható lakásokban elindult ez a munka.

Dr. Nagy Ákos Fidesz frakcióvezető:

Az előterjesztés nem a felelős ingatlangazdálkodásról szól. A bérletidíj-emelésekkel halálra sarcolják a miskolciakat. Például akkora mértékben emelik a főutcai üzlethelyiségek bérleti díját, hogy sorra bezárnak. A tapolcai büfésoron sem lesz lassan bérlő.

Pakusza Zoltán, A mi hazánk:

Nem volt olyan közgyűlési ülés az utóbbi időben, amikor ne lett volna döntés valamely városi ingatlan eladásáról. Ez tény.

Veres Pál polgármester:

Fontos a város bevételeit növelni, ezért van szükség ingatlanok értékesítésére.

5. Javaslat vagyonkezelési jogviszonnyal kapcsolatos döntések meghozatalára.

Az egészségfejlesztési intézet ingatlanhasználati dolgairól van szó.

Dr. Kovács László, KDNP:

A miskolci házorvosi rendelők működtetése állatorvosi lóhoz hasonlít. A Covid és energiaválság időszakában a rendelők használata visszaszorult. Az önkormányzat pénzt kért az orvosoktól a rendelők működtetésére. Olyan rendelők működtetési költsége is magas volt, amit nem is használtak. Ezeket az anomáliákat rendezni kellene.

Varga Andrea alpolgármester:

Igyekszünk a rendelők működtetésnek helyzetét rendet rakni, de hosszú és nehéz munka lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában