Átvették okleveleiket

2023.03.03. 13:31

Kormányablak-ügyintézők kaptak bizonyítványt Miskolcon

Vármegyénkből 27-en végeztek, de ma betegség miatt 23-an vehették át a kormányablak-ügyintézői bizonyítványukat a Vármegyei Kormányhivatal tárgyalójában.

Sikeresen lezárult a kormányablak-ügyintéző képzés VII. üteme, ezért ma az ügyintézők átvehették a képzés elvégzését igazoló okleveleiket. Az ügyintézőket Dr. Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye főispánja köszöntötte. Beszédében úgy fogalmazott, „a járási rendszer újraalakításának 10 éves évfordulóján örömmel mondhatjuk, hogy a közigazgatás fejlesztés elmúlt évtizedének eddigi legnagyobb vívmánya a kormányablak rendszer kialakítása. 

 

Létjogosultságát pedig a számok is alátámasztják, hiszen vármegyénkben az elmúlt évben 706 ezer ember ügyeit intézték a kormányablakokban kollégáim, 706 ezer alkalommal találkoztak ügyféllel személyesen.” A főispán kiemelte, az ügyintézők elkötelezett munkája, mellyel a az ügyfelek felé fordulnak, hatalmas jelentőséggel bír az állam megítélése szempontjából. „Éppen ezért nagyon nagyra becsülöm, hogy nemcsak napi munkájukat végzik, hanem arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy fejlődjenek, tanuljanak, hogy minél szakszerűbben lássák el feladataikat.”

 

Majd dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság ügyfélbarát fejlesztések koordinációjáért felelős munkatársa mondott beszédet, aki érdekességképpen elmondta, hogy „ebben a vármegyében a statisztikai adatok szerint az elmúlt évben 1,7 -szer mindenki megfordult már a kormányablakokban csecsemőtől az aggastyánig, ez az ügyintézők munkáját tekintve emberfeletti teljesítmény.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában