Jó ötlet

2023.03.13. 20:44

Fiatal miskolci egyesületek elindulását segítenék

Vidéki civil szervezetek számára hirdettek Inkubátor pályázatot Miskolcon.

DA

Fotó: Ádám János

A kevesebb erőforrással rendelkező vidéki civil szervezetek támogatása érdekében írta ki Inkubátor pályázatát a pécsi Emberség Erejével Alapítvány. Az alapítvány elnöke, Nyirati András március 13-án a miskolci Grabovsky-ba látogatott, hogy a Dialóg Egyesület közreműködésével, játékos formában, kvízjáték során ismertesse az új lehetőség részleteit. A hétfői tájékoztatóra a Civil Rádió Miskolc Alapítvány, a Gömöri Mosoly Egyesület, a Kilián Észak Közösség Egyesület, a Tappancs Segítőkutyások Egyesülete, és a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület érdeklődő képviselője jött el.

Informális csoportoknak is

A pályázatra vármegyénkben tevékenykedő szervezetek, vagy már működő informális csoportok jelentkezését is várják március 24-éig egy jó ötlettel. A nyertes számára fél éves projekt megvalósításához 600 ezer forintos keretösszeg áll rendelkezésre. A kiválasztási folyamat során ingyenes képzéseket, később pedig mentort biztosít a pécsi alapítvány. Ennek folytatásaként hirdetik majd meg a Katalizátor pályázatot, amelyre már csak bejegyzett szervezetek pályázhatnak. Az Inkubátor pályázat az Erősödő Civil Közösségek kapacitásfejlesztő programon belül fut, amelyet a German Marshall Fund (GMF) Engaging Central Europe (ECE) alapja támogat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában