Zenés beszélgetés

2023.03.18. 20:17

Életeket mentett Törökországban, Miskolcon a látássérült embereket segíti - Fotókkal

Hassler koncert egy polihisztor társaságában.

PGY

Fotó: Vajda János

Dr. Mezősi Tamás és Trafi volt a vendége a „Hassler Énekegyüttes és barátai” című beszélgetésnek szombaton a Herman Ottó Múzeum Pannon Tenger Kiállítótermében. A közelmúlt eseményei mellett szó volt a vendég zenei kötődéséről és életének más fontos eseményeiről is. Dr. Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzője és alapítványának elnöke nem érkezett egyedül, magával hozta Trafi kutyát is, akivel a törökországi földrengés túlélői után kutattak a Baptista Szeretet Szolgálat mentőcsoportjának tagjaként. 

Egy kulcsszerepet játszó uszkár

A Herman Ottó Múzeumban rendezett beszélgetés során a népes publikum a közelmúlt eseményei mellett az egyetemi évekről, a Neptun Búvárklubban való részvételről és egy törpeuszkárról is hallhatott, aki fontos szerepet játszotta abban, hogy a segítőkutyák kiképzésével foglalkozzon. 

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola vezetője mentőkutyázással kezdte a pályafutását, amit tovább folytatott a vakvezetőkutya-képzés mellett. Dr. Mezősi Tamás eredetileg tanár, de van jogász és közgazdász végzettsége is, és „rehabilitációs szakember a látássérülés területén” oklevelet, továbbá terápiás, vakvezető, mozgássérült segítő és rohamjelző kutyák képzésére jogosító képzettségeket is szerzett – tudtuk meg.

A zenei közreműködést - a korábbi alkalmakhoz hasonlóan - a Hassler Énekegyüttes szolgáltatta Sándor Zoltán karnagy vezetésével, aki a beszélgetést is vezette. Talán nem meglepő, de az igazi polihisztor vendég, kutyakiképző szakember – zenei előképzettségét felhasználva – aktívan részt vállalt a zenei szekcióban is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában