Földrengés

2023.02.21. 10:00

Tiszaújváros „török” hősét köszöntötték

Pólik Gyula, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltója már 11 éve a HUNOR tagja, és most ő is részt vett a földrengés utáni mentőakcióban.

ÉM

A Törökországból hazatért Pólik Gyulát Tiszaújváros nevében dr. Fülöp György polgármester köszöntötte

Február 6. óta az egész világ lélegzetvisszafojtva figyelte a Törökországban dolgozó mentőalakulatok munkáját, akik túlélők után kutattak a földrengés utáni romok között. 
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság speciális alakulata, a HUNOR a tragédia estéjén indult el Törökországba és egy héten keresztül próbált szakszerű segítséget nyújtani a bajba jutottaknak.

Törökországban mentett

Pólik Gyula, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltója már 11 éve a HUNOR tagja, és most ő is részt vett a földrengés utáni mentőakcióban. Dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere hivatalában fogadta a hazatérő Pólik Gyulát. A városvezető Facebook-oldalán ezt írta erről: „Gyula a találkozásunk során hosszan mesélt arról, hogy mit élt át bajtársaival az elmúlt napokban a mentőakció során. Egy kívülálló számára felfoghatatlan, hogy milyen körülmények között kellett helytállniuk, hogy milyen fizikai és szellemi megpróbáltatásokat kellett kiállniuk azért, hogy sok-sok életet menthessenek meg. Büszkeségünket és hálánkat a szavakon túl egy szerény pénzjutalommal fejeztem ki Gyula felé valamennyi tiszaújvárosi nevében. Kedves Gyula, köszönjük, hogy a hősünk vagy!” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában