Főhajtás

2023.02.24. 12:00

"Őriznünk kell az áldozatok emlékét"

Szerencsen két helyszínen, a Bocskai István Katolikus Gimnázium aulájában és a városban, a kommunizmus áldozatainak emlékére elhelyezett emléktábla előtt tartottak megemlékezéseket pénteken, a délelőtti órákban.

SFL

Koszorúzás a Rákóczi és Posta út kereszteződésében, Szerencsen

Fotó: SFL

Az eseményen Nyiri Tibor polgármester hangsúlyozta, a gyász és a nemzeti megbékélés érdekében szükséges, hogy a túlélők és a felnövekvő generációk tagjai megemlékezzenek a kommunizmus mártírjairól. Fontos, hogy a magyar ifjúság megismerje a sztálinizmus, a magyarországi kommunizmus, a malenkij robot, a Gulág, az 1956-os forradalom hőseit. 

- Meg kell ismerni a szenvedők borzalmait és mindazokat, akiket bebörtönöztek, majd teljes csendben temettek el évtizedekkel később, a kommunista hatalom tiltása mellett, titokban. Őrizzük példájukat, őrizzük minden áldozat, minden meghurcolt emlékét – mondta Nyiri Tibor Szerencsen. 

A mártírok emlékhelyénél közintézmények, civil szervezetek, iskolák képviselői, magánszemélyek helyezték el az emlékezés koszorúit, mécseseit, a gimnáziumban diákok műsora színesítette az emlékező programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában