Jegyzet

2023.02.05. 20:00

Főúr!

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Étteremben ebédelni, vacsorázni jó. Nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy naponta tegyék ezt (főleg a mai árak mellet), de olykor-olykor, amikor emlékezetessé szeretnének tenni egy-egy napot, vagy éppen turistaként tartózkodnak valamelyik ismeretlen városban, izgalmas kaland kipróbálni a helyi vendéglátók specialitását. Miközben falatozunk, valószínűleg nem is gondolunk arra, hogy mi mindennel küzdenek azok a vállalkozások, amelyek a kényelmünket szolgálják, éhségünket csillapítják.

Szállodák és éttermek, melyeknek hatalmas rezsiszámláik érkeztek a napokban, az élelmiszerárak az egekben (ezt mi is tapasztaljuk a kosztpénzünkön), és mivel munkaerőhiány van az ágazatban, a jó szakembereket meg kell fizetni. Árakat ugyan emeltek, de a végtelenségig nem tehetik, mert akkor aztán teljesen elveszítik a vendégeiket.

Vannak éttermek, amelyek már bezártak, mert nem bírták tovább, mások épp hogy megvannak, de olyanok is akadnak, amelyek legalább a hétvégén telt házzal működnek. Az éttermek visszakaphatják a régi életüket, amint a vendégek is visszanyerik pénzük korábbi értékét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában