Felújítják az Avas kilátót

2023.02.07. 17:30

Bezárták, de decemberben újranyit a kávézó az Avas kilátóban

Február 20-ig ki kell költöznie a kávéző bérlőjének a helyiségből.

HM

Az Avas kilátó felső részében évek óta egy kávézó üzemelt

Fotó: Ádám János

Búcsúbulit tartottak szombaton az Avasi kávézóban, számolt be róla portálunk a napokban: "A következő időszakban itt már nem bulizhatunk többet, ezért egy záróbuli erejéig újra nyitjuk a táncparkettet. Várunk titeket a város tetején!"– ez volt olvasható a záróbuliról szóló Facebook-bejegyzésben. 

– Már korábban zártunk, csak kivételes alkalom volt a buli – mondta portálunknak Rák Mónika, a kilátó kávézójának bérlője. Mint mondta, február 20-ig ki kell költözniük, el kell hagyniuk a helyiséget. Arról nem tud pontos információt mondani, hogy mikor kezdődik az idén 60 éves kilátó tervezett felújítása.

– Az viszont biztos, hogy ha elkészül, akkor újranyithatom a kávézót – tudtuk meg tőle. Nyolc hónapig tart majd a tervek szerint a felújítás, azaz csak ideiglenes számára a pihenő, úgy számol, decemberben nyithat újra.

– Nem lesz szerkezeti változtatás, csak hőszigetelik a helyiséget, kicserélik az ablakokat, amelyek padlótól plafonig borítják majd a helyiséget, és belső munkálatok várhatók – sorolta. Hozzáfűzte, már csak azért is örül a felújításnak, mert egy vagyont fizetett eddig a villanyszámlára (télen túl hideg volt a kávézó, nyáron az odatűző napsugarak miatt túl meleg), a felújítás ezen is segíteni fog.

A Történelmi Avas rekonstrukciójának része 

Az Avas kilátó tervezett felújítása a Történelmi Avas rekonstrukciójának része, a részletekről már beszámoltunk.  Többek közt ezt írtuk: a tervdokumentáció szerint az alagsori szinten a kivitelezőnek el kell végeznie a külső homlokzati felújítást, a burkolatok kiegészítését, valamint a szennyezett felületek megtisztítását. Ezenkívül meg kell oldani a kilátó körüli járda szélesítését és felújítását. A kilátó földszinti, szabadtéri teraszát alkalmassá akarják tenni szabadtéri előadóestek, zenei rendezvények, koncertek, fogadások megtartására. Továbbá a jelenlegi töredezett, repedéses aszfaltburkolatot felbontják és biztosítják a szint akadálymentes megközelítését. A kilátó alatti rendezetlen, elhanyagolt zöldfelületekkel rendelkező, közel 400 négyzetméteres területre árnyékolással ellátott sétányt terveznek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában