Nemzetközi verseny

2023.02.18. 20:45

Az Év Pálinkája címért folyt a verseny Sajóbábonyban

A településen immáron hagyománnyá vált rendezvényt szombaton tartották.

BOON

Fotó: Ádám János

2003-ban indult az első pálinka és párlat verseny a városban. Azóta évről-évre megrendezik a nagysikerű rendezvényt.

„A tavalyi évben ez a verseny nemzetközivé avanzsálódott, már nem csak Magyarországról, hanem az egész Kárpát-medencéből érkeztek nevezések” – mondta a boon.hu-nak Szilva István, Sajóbábony polgármestere. Hozzátette: Idén összesen öt országból érkeztek versenyzők. „Összesen 490 minta érkezett be, 140 nevező révén” – mutatott rá.

A szombati napon történt a bírálat a pálinkák és párlatok között, amelyet szakmai zsűri végzett. „A zsűri szakmai vezetője, a Bükki Pálinka Lovagrend tagja, Orosz János vezetésével hozott döntéseket” – hangsúlyozta. A polgármester az is elmondta, hogy az esemény nagy sikernek örvend a városban, hiszen Sajóbábonyban is sokan foglalkoznak gyümölcstermesztéssel.

„Az Év Pálinkája címért folyt a verseny ma és egy különdíjért, ami Sajóbábony Város Pálinkája címet viseli” Hozzátette: Ezeken kívül arany, ezüst és bronz minősítést is nyerhettek a pálinkák.

A 2023. Év Pálinkája címet a Komlóstetői Pálinkafőzde - Gémesi Zoltán vegyes (Som- Alma) pálinákája nyerte Sajóbábony Város Pálinkája címet Soós Zoltán, 2022.évi Meggy Pálinkája nyerte el

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában