Figyelem!

2023.02.20. 17:11

A járási hivatalnál kell jelentkezniük a múcsonyiaknak

A 2023-2024 nevelési évre vonatkozó felmentési kérelmet 2023. április 15-ig lehet benyújtani.

ÉM

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi törvény előírásai értelmében a gyermek a harmadik életévének betöltését követően óvodai foglalkozáson kell hogy részt vegyen legalább napi 4 órában.

Forrás: Shutterstock

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi törvény előírásai értelmében a gyermek a harmadik életévének betöltését követően óvodai foglalkozáson kell hogy részt vegyen legalább napi 4 órában. A kötelező óvodai részvétel alól, a gyermek negyedik életévének betöltéséig a szülő kérelmére a Kazincbarcikai Járási Hivatal felmentést adhat – tette közzé Múcsony Nagyközség Önkormányzata. – A felmentés annak az évnek az augusztus 31. napjáig szól, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti. A kérelem benyújtására szolgáló formanyomtatvány és mellékletei a Védőnői Szolgálatnál, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál, valamint a múcsonyi Játékvár Óvodában is beszerezhetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában