Energiatámogatás

2023.01.03. 16:00

Ózd: A város működőképessége a fontos

Ózd 389 097 814 forintot kapott a kormánytól, hogy ki tudja fizetni az áremelkedés miatt megnövekedett rezsiszámláit.

ÉM

„A rezsiszámláinkkal kapcsolatban minden segítség számít, hiszen a robbanásszerű áremelkedések miatt több önkormányzati, nem kötelező feladatellátást szolgáló épület nyitva tartását racionalizálnunk kellett” – fogalmazott a döntéssel kapcsolatban Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. 
„A támogatási összegről magam is értesültem, azt viszont egyelőre még nem tudom megmondani, hogy a mindennapokra ez mennyire lesz kihatással és mennyi hiányzik ahhoz, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba. Tavalyi számítások szerint 1,2 milliárd forint kellene ahhoz, hogy a kötelező feladatainkat el tudjuk látni, további 400 millió, hogy a nem kötelezőket is. A pontos számításokat hamarosan elkészítjük.” 

Janiczak Dávid

„Biztos, hogy van még hiány, de természetesen azon dolgozunk, hogy a város működőképes maradjon. Minden szükséges és előírt intézkedést meghoztunk, betartottunk, amit a kormány kért tőlünk, bízom benne, hogy normalizálódik a helyzet és anyagilag is stabilizálódunk rövid időn belül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában