Borzalmas állatkínzás

2023.01.24. 14:00

Megmentették a nyíllal átlőtt kutya életét a sárospataki állatorvosok (fotókkal, videókkal)

A nyílvesszőket több részletben távolították el a sárospataki állatorvosok, azokat átadták a rendőrségnek, ugyanis hivatalból feljelentést tettek a Sárospataki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán.

BSZA

Nem kell kifizetniük a nyíllal átlőtt kutya műtéti költségeit az állatvédőknek, az életmentő beavatkozást végző sárospataki állatorvos-csoport ezzel szeretne hozzájárulni az állat gyógyulásához. Mindezt közösségi oldalukon tették közzé.

Dr. Répási Attila állatorvos írásában azt közölte: a németjuhász jellegű, keverék kutyát a helyi állatvédők vitték be a rendelőbe. Az állat vizsgálata során megállapították, hogy az egyik nyílvessző a nyak jobb oldalán hatolt be, és a bal oldali lapocka tájékán jött ki a nyíl hegye. A második nyílvessző a jobb mellső láb hónaljánál hatolt be, és a felkar belső oldalán jött ki. A sebek állapotából arra a következtetésre jutottak, hogy nem teljesen friss a sérülés. A nyílvesszőket több részletben távolították el, azokat átadták a rendőrségnek, ugyanis hivatalból feljelentést tettek a Sárospataki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán.

A műtétet négy állatorvos: Dr. Ferenci Zoltán, Dr. Rega Sándor, Dr. Répási Attila és Dr. Répásiné Dr. Fajcsik Viktória végezték el. Az ő munkájukat két végzett állatorvos asszisztensük, Farkas Alexandra és Szabó Boglárka segítette, valamint részt vett a beavatkozásban ugyancsak két állategészségügyi segédkezőjük, Lovas Renáta és Zsákainé Szenderfi Mária.

A kutyában nem találtak a beazonosításra alkalmas chipet, ezért kérik, hogy aki a médiumokban megjelent képek alapján felismeri az állatot, jelentkezzen.

Dr. Répási Attila hozzátette: ennek az esetnek a megoldása is bizonyítja, hogy a vidéki kisállat rendelőkben is rendelkezésre állnak az ilyen kiemelt nehézségű esetek megoldására mind az eszközök, mind pedig a szakemberek. A helyi állatorvosok és segítőik eredményes munkáját egyébként az bizonyítja a legjobban, hogy a Robin névre keresztelt kutyát a gyógyulás idejére magához vevő és őt tovább ápoló Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány már másnap közzétett egy videót, amin az látható, hogy a sérült állat ugyan kissé sántítva, de sétál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában