Békevágy

2023.01.15. 20:16

Ezzel a gondolattal kezdődött az ökumenikus imahét Miskolcon

Dr. Orosz Atanáz hirdetett igét vasárnap az Avasi Református Templomban.

DA

Dr. Orosz Atanáz

A Krisztus-hívők egységéért meghirdetett imádságos hetet az egész országban, számos gyülekezetben megrendezik 2023. január 15-től 22-ig. A nagyszabású programsorozat mottója idén: „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra” bibliai ige Ézsaiás próféta könyvéből. 

Az Avason vasárnap este az irgalmas szamaritánius példázata alapján hirdetett igét dr. Orosz Atanáz, a görögkatolikus Miskolci Egyházmegye püspöke, kitérve a jelen kor aktualitásaira, különösképpen az orosz-ukrán háborúra.

Felekezetek összefogásával

A következő alkalmak a különböző keresztény felekezetekből kikerülő miskolci gyülekezetek templomaiban lesznek 17 órától. Hétfőn a minorita templomba, kedden a Búza téri görögkatolikus székesegyházba, szerdán a Deszkatemplomba, csütörtökön a Belvárosi Evangélikus Templomba, pénteken a Mindszenti Templomba várják a híveket. A helyi zárónapon január 21-én, szombaton Ternyák Csaba egri érdek fog prédikálni a Kossuth utcai református templomban. Továbbá a miskolci metodista gyülekezet lelkipásztora is hozzájárul szolgálatával a héthez. A perselyadományt minden alkalommal a Szimbiózis Alapítvány javára ajánlják fel a gyülekezetek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában