Úthelyzet

2023.01.21. 09:55

Ezek az utak vannak lezárva vármegyénkben szombaton

A különböző halmazállapotú csapadék vezetett több út lezárásához az elmúlt két-három napban.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: trendobjects

A Magyar Közút Útinform szolgálatának legfrissebb információ szerint Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a Sajó áradása miatt a Putnokról Sajóvelezdre vezető alsóbbrendű utat lezárták, kerülni Dubicsányon keresztül a 26-os főút felől lehet.

Szintén a Sajó áradása az oka, hogy a 26-os főútról Sajókazára vezető mellékutat is le kellett zárni az 1-es km-nél. Sajókaza település csak Múcsony, illetve Felsőnyárád felől közelíthető meg.

A folyó megemelkedett vízszintje miatt, ugyancsak lezárásra került a Muhi és Köröm közötti összekötőút, így a komp sem közlekedik.
A Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyén átvezető, Eger-Hollóstető és Miskolc közötti összekötőút szinte teljes szakaszát lezárták, a közlekedésre veszélyes fakidőlések miatt. Kerülni rendőri irányítással, terelőutakon keresztül lehet.

Az országban jó látási viszonyok mellett lehet autózni. A Tisza és a Hernád között a Zempléni hegyekben lehetnek latyakos útszakaszok.

Szombat napközben és este a Dunántúl déli felében jellemzően lepel 4 centiméter, de Baranya megye térségében 5 centit meghaladó mennyiségű hó hullhat. Emellett az Alföld délnyugati részén is kialakulhat lepel (tapadó) hóréteg. A lehullott hó a délutáni órákban még várhatóan olvadozni fog – teszik hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésére hivatkozva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában