Dől a fa

2023.01.20. 22:17

Súlyosbodik a hóhelyzet - a Bükkbe vezető utakat zárt le a rendőrség

A rendőrség mindenkit visszafordít Lillafüreden és a Majális parknál. Azt tanácsolják: kerüljék most el az emberek a Bükköt.

ÉM

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Dőlnek a fák a Bükkben. Ezt írja pénteken este közösségimédia-oldalán a Lillafüred Online. Szinte járhatatlanok az utak a Bükkben, Lillafüreden villanyvezetéket szakítottak a kidőlő fák. A rendőrség mindenkit visszafordít Lillafüreden és a Majális parknál. A vizes, tapadó hó nagy súlya, és a felázott talaj miatt, az erdő szinte egész területén sorra dőlnek ki a fák, vagy szakadnak le az ágak. Kérünk mindenkit, aki teheti, hogy most kerülje el az erdőt - olvasható az oldalon.

A súlyosbodó hóhelyzet miatt változik az MVK közlekedési rendje is - tájékoztat a közösségimédia-oldalán a társaság. Itt is olvasható, hogy a Majlális-parknál az utat a rendőrség teljes szélességében lezárta a kialakult helyzet miatt, a 15-ös autóbuszok nem tudnak közlekedni. 

A rendőrség közleménye

Fakidőlések veszélye miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. január 20-án 20 órától, Miskolc irányából a 2505-os számú úton a város település határától, Lillafüred felé vezető úton. Továbbá a rendőrök Bükkszentlászló felé a 2519-es számú utat Mexikóvölgynél szintén lezárták.

Heves megye irányából Felsőtárkánynál került lezárásra a 2505-ös számú út.

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott a vármegyében, a hegyvidéki szakaszokon is, ahol olyan mértékben átázott a talaj, hogy a mai napon több fakidőlés is nehezítette és veszélyeztette a közlekedést.

A rendőrség felhívja a természetjárók figyelmét, hogy a fakidőlések miatt, jelenleg a Bükkben fokozottan veszélyes az erdei túrázás!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában