Elismerés az összefogásért

2022.12.19. 18:29

Szolidaritási Díjat kapott Miskolc önkormányzata

A Lyukóban épített új orvosi rendelőkért pénteken, Budapesten.

ÉM

Forrás: ÉM-Archívum

A Településfejlesztési Díj Társadalmi Szolidaritás Különdíját kapta Miskolc önkormányzata a Lyukóban épített új orvosi rendelőkért pénteken, Budapesten. A hírt a városháza hétfőn tudatta, emlékeztetve: 2008-ban született meg az elhatározás, hogy Lyukóban szükség van mindenki számára könnyen elérhető orvosi rendelőre, mert az egyenlő ellátás, az egyenlő esélyek mindenkinek ugyanúgy járnak nemtől, kortól, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül. A kezdeményezés úttörői dr. Kovács Katalin és dr. Szalkai Iván voltak, akik Riba Istvánné akkori önkormányzati képviselővel indították el a munkát. 2009-ben először konténerrendelő nyílt Lyukóban, majd elkészült a Közösségi Ház, és megkezdődött az orvosi rendelő építése is.

A városházi közlemény kiemeli: abban hogy a rendelő felépülhetett, kiemelkedő szerepe volt Kiss Edinának, a terület védőnőjének, dr. Kovács László önkormányzati képviselőnek, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.  Emlékeztetnek: a városfejlesztés ciklusokon átívelő folyamat, ezért köszönet illeti az előző időszak városvezetőit is, mindazért, amit a lyukóiakért tettek.

Miskolc egyetlen polgárát sem hagyja magára, így azt a 4 ezer hátrányos helyzetű, idős, szegény, roma, vagy éppen fogyatékkal élő embert sem, akik Lyukóban laknak – egészítette ki a hírt a városháza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában