Örökbefogadás

2022.12.21. 16:00

Plusz száz odú a miskolci énekesmadarakért

Bővítik a programot a borsodi megyeszékhelyen. Aki szeretne csatlakozni, most pont jó

ÉM

Fotó: Miskolci Állatkert/Miskolczoo.hu

Száz madárodút helyezett ki 2022-ben Miskolc közterületein a Városgazda – emlékeztet a városháza közleménye, felvezetve a bejelentést: 2023. március 15-ig további 100 odú kap majd helyet a miskolci fákon. Az odúk méretét és a helyszíneket továbbra is a Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportjának javaslatára határozzák meg.

Megjegyzik: a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében idén tavasszal indult el az az új program, melynek keretein belül a város közterületein lévő fákra kihelyezett madárodúkat lehet örökbe fogadni, 10 ezer forint befizetése ellenében.

A fészkelőhelyek kihelyezésével az apró termetű cinkefajok (barátcinege, kék cinege), és a nagyobb méretű énekesmadaraink számára (széncinege, nyaktekercs, légykapó, csúszka) biztosíthat több lakóhelyet a közösség. Az örökbefogadás tárgyév december 31-ig szól, azonban meghosszabbítás hiányában az adott odú december 20-tól mindenki számára újra örökbefogadhatóvá válik. Így azoknak az örökbefogadóknak, akik idén lettek madárodú-tulajdonosok, és szeretnének jövő évben is azok maradni, célszerű a napokban elvégezniük a tagság megújítását a https://miskolczoo.hu/orokbefogadas-madaroduk oldalon – írja a miskolci városháza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában