Év/forduló

2022.12.31. 12:30

"Nagyon meghatározó év áll mögöttem"

Mire emlékszik vissza szívesen 2022-ből? Mit vár 2023-tól. Körkérdésünkre válaszolt:Juhász-Nagy Balázs építész, a Tervlabor Kft. vezetőtervezője, a B.-A.-Z. megyei építészkamara elnöke

HM

Juhász-Nagy Balázs

– Azt gondolom mindannyiunk életét megnehezítette, hogy mindennapjainkat folyamatos zajban kellett eltöltenünk, ami terhelő, fárasztó volt. A pandémia, majd a háború hírei - vagy akár azok elkerülése - rengeteg energiát felemésztettek, hiszen szinte minden pillanatban ezek harsogtak körülöttünk. Szakmai feladataim nagyon szerteágazóak.Tervezői pályám tekintetében nagyon meghatározó év áll mögöttem. Miskolc Város Építészeti Alkotói díjának elnyerése fontos és nagyon megtisztelő pillanata volt szakmai életutamnak. Azt gondolom, hogy egy ilyen elismerés nemcsak az addig elvégzett munka jutalma, és visszajelzés arról, hogy jó úton járunk, hanem új lendületet ad a jövő tekintetében is. Kazincbarcika főépítészeként, az önkormányzattal kerestük azokat a területeket, ahol a lakossággal együttműködve tudjuk fejleszteni a várost. Az Építész Kamara elnökségével pedig azon dolgoztunk, hogy vissza tudjunk térni a programok korábban kialakult ritmusához. A jövő év kihívásai között mindenképpen számolni kell az építőiparban várható visszaeséssel. A 2010-es évek közepén ezzel már szembenézett egyszer a szakmánk, és megerősödve jött ki belőle, de mindig nehéz átvészelni ezeket az időszakokat. Ilyenkor a belső fejlődésre, az önképzésre lehet és kell több időt fordítani, hogy készen álljunk a felívelés új időszakára. Éppen emiatt talán szerencsés pillanatban érkeznek majd azok a törvényi változások, amelyek az építőipar jogi kereteit hivatottak átformálni, korszerűbbé tenni. Így lehetőség lesz alkalmazásukra felkészülni minden területen – nyilatkozta Juhász-Nagy Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában