Adomány

2022.12.14. 20:00

Jótékonykodásban is jeleskedik a Miskolci Egyetem

Az adományokat a Tiszáninneni Református Egyházkerület területén újonnan épült és megújult óvodáinak ajánlotta fel a felsőoktatási intézmény.

Az adventi időszakban igazi szeretetközösséggé vált a Miskolci Egyetem. Oktatók, kutatók, dolgozók, hallgatók, sportszeretők és állatbarátok fogtak össze, hogy a korábbi évek hagyományait folytatva idén is adományokat gyűjtsenek. Az adományként összegyűlt játékokat, mesekönyveket és pénzadományt a Tiszáninneni Református Egyházkerület területén újonnan épült és megújult óvodáinak ajánlotta fel a Miskolci Egyetem Dr. Szemán Ákos presbiteri főjegyző kérésére. A tartós élelmiszerek, meleg ruhák és takarók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével jutnak el a rászorulókhoz, Tóth-Simon Károly, a szeretetszolgálat önkéntes és karitatív referense ígérete szerint még az ünnep előtt. Az egykori miskolci Gyermekvárosból lakóotthonokba költözött gyermekek hagyományosan kedvezményezettjei az egyetemi adományozásnak. Kérésükre idén pénztámogatást kaptak, amelyből eszközöket vásárolhatnak a kézműves foglalkozásaikhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában