Miskolci Egyetem

2022.12.02. 11:11

Symphonia mesterkurzus a Miskolci Egyetemen: Így kell zenét tanítani, másképp

A hátrányos helyzetű gyerekeknek kidolgozott programmal ismerkedtek a Miskolci Egyetem hallgatói.

Első alkalommal hirdette meg a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának Zeneelméleti Intézete a  Symphonia mesterkurzust. Az egész napon át tartó rendezvényen a romák történelméről, helyzetéről, sztereotípiákról és pozitív tapasztalatokról tartott előadást dr. Szabó-Tóth Kinga, az Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének igazgatója, aki a szociológus szemével járta körbe a témát és ébresztette fel a gondolatokat a hallgatókban, ismertetve több kutatásának eredményét is.

A venezuelai El Sistema és a Symphonia történetével, módszereivel és mindennapjaival, hasznos és praktikus pedagógiai fogásokkal pedig Solymosi Árpád,  a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese segített megismerkedni a hallgatóknak, akik érzékenyítő feladatokkal és „telepi mesékkel” is találkozhattak a nap folyamán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában