Pályáztak, nyertek

2022.12.22. 12:15

Azokat is várja haza a család, akik a bajba jutottak segítségére sietnek

Átvehették csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022-es pályázatán természetbeni támogatásként elnyert eszközöket és felszereléseket a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

ÉM

Fotó: Vajda János

Az átadáson Tóth Attila tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes elmondta: harminc pályázat érkezett, melyek alapján összességében 21 millió forintos támogatást kaptak a szervezetek. Ezen belül a most átadott technikai eszközök 7 milliós nagyságrendet képviselnek. Van közöttük olyan, amely kifejezetten a beavatkozó önkéntes tűzoltók testi épségét óvja – védőeszköz – és szakfelszerelés, amellyel hatékonyabbá válik a valós események során a beavatkozás - tudtuk meg. 

Évről-évre egyre több egyesület tud pályázni a rugalmas pályázati feltételeknek köszönhetően. Fontos, hogy a bajba jutott emberek testi épsége mellett a saját testi épségüket is meg tudják óvni, hiszen azokat az embereket is várja haza a család, akik a bajba jutottak segítségére sietnek - hangsúlyozta az igazgatóhelyettes.

Luczi Ádám, az egyik pályázó a Polgári Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője. Elmondta: az egyesület 17 fővel jól felszerelt bevetési egységként tevékenykedik. Rendelkeznek többek között egy IFA fecskendős tűzoltó autóval. A mostani pályázatnak köszönhetően nagyteljesítményű agregátorral lettek gazdagabbak. Az ünnepek során január elsején találkoznak majd ahol a polgári hagyományos Várostűz rendezvényén vesznek részt és végzik a biztosítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában