Közgyűlés

2022.12.15. 14:26

Az önkormányzat ellenőrizné az egészségügyi változásokat

A tanácsban minden politikai oldal részt venne az elképzelés szerint.

SZB

Fotó: Bujdos Tibor

A miskolci közgyűlésen a képviselők a sürgősségi napirendi pontok között tárgyalták a 10. Javaslat Miskolci Egészségügyi Monitoring Tanács felállításával kapcsolatos döntés meghozatalára című előterjesztést.

Varga Andrea alpolgármester: Az egészségügyi törvény érinti az alapellátást. Felelőssége a városnak, hogy időben jelezze, ha valami nem úgy működik ebben a szolgáltatásban. Éppen ezért kezdeményezték a Miskolci Egészségügyi Monitoring Tanács létrehozását. A tanácsban minden politikai oldal részt venne.

Dr. Kovács László, KDNP: Még nem ismerjük a változások részleteit. A tanács ötlete egyébként nem rossz. Például a háziorvosi körzetek határainak meghatározásában. Inkább a védőnői ellátás és az ápolási osztályok dolga lehet problémás. Érdemes lenne megvárni a törvény végrehajtási utasítását. Néhány hónapot érdemes lenne várni. A munkacsoportot viszont nem a közgyűlés hozza létre, hanem a polgármester.

Bazin Levente, Velünk a Város: Ne zárják be a Diósgyőri Kórházat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában