Aktív gyülekezet

2022.11.17. 09:00

Megújult a templom és az orgona is Vattán

Hajnal András református lelkész hálaadó istentiszteletet tartott a napokban a vattai református templomban a templom és az orgona felújításáért.

ÉM

A felújított orgona

Fotó: PH

A meghívott vendégeket és a vattai gyülekezet híveit Hajnal András köszöntötte, majd a templom és az orgona felújításának fázisait ismertette. Az épület külső felújítása és a napelemes rendszer telepítése a Vidékfejlesztési Program támogatásával valósult meg, míg az orgona ugyancsak egy pályázat keretében újult meg. A vattai gyülekezet tagjai közül is sokan támogatták a beruházást, felajánlásokkal járultak hozzá.

Az ünnepi rendezvényen Tállai András, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében méltatta a vattai református gyülekezet aktív munkásságát, és megemlékezett a vattai születésű Szemere Bertalanról is. Az ünnepélyes átadás után koncertet adott Andrássyné Mátyus Gabriella orgonaművész, és ajándékkal mondott köszönetet Hajnal András és K. Tóth János gondnok az eseményben közreműködőknek, a hálaadó istentiszteletet támogatóknak. Az istentisztelet után a templomudvaron felállított sátorban a vendégek és a gyülekezet tagjai szeretetvendégségen vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában