Olvasónk kérdezte

2022.11.04. 12:00

Elszállították a szebbnél szebb koszorúkat

Olvasónk szerint jó állapotú, élővirágos koszorúkat szedtek össze, és vélhetőleg dobnak ki a városgazdák. Minden ünnepi koszorúzás esetében tíz nap után kérik a koszorúk elszállítását, válaszolt a miskolci városháza.

Fotó: Vajda János

„Ma reggel 8:20 óra körül a Városgazda egyik platós autója hajtott fel a járdára Miskolc, Szentpéteri kapu 66. előtt”, írta olvasónk csütörtökön. A kocsiból hárman kipattantak és sietve elkezdték felpakolni a kocsi platójára a Romek Strzalkowski emlékoszlopnál található összes szebbnél-szebb élővirágos, kiváló állapotú koszorút. Az egyik Városgazda dolgozó az utolsó koszorú után a lábával „leseperte” az emlékműről a lepergett virágszirmot, majd távoztak. Vélhetően nem ez volt az egyetlen emlékmű ahonnan leszedték a néhány napos szép koszorúkat, mert megérkezéskor a platón már volt máshonnan összeszedett koszorú is. Vajon kinek és milyen célra kellenek a kiváló állapotú élővirágos értékes koszorúk? Miért nem maradhatnak ott, ahová azt a megemlékezők kihelyezték még 1-2 hétig? – kérdezte. 

Levelét továbbítottuk a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályának, ahonnan a következő válasz érkezett: „A koszorúk begyűjtését a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. megrendelésének megfelelően végezték el a Városgazda munkatársai, miszerint az október 23-ai megemlékezést követő 10. napon kérték a kihelyezett koszorúk eltávolítását. Minden ünnepi koszorúzás esetében tíz nap után kérik a koszorúk elszállítását, azért, hogy az elszáradt, elhervadt virágok, ne rontsák az emlékművek, annak környezetének összképét. Nehéz kiszámítani, hogy mikor száradnak el a virágok, ezért is jelölnek meg egy konkrét időpontot a takarításra, így eshetett meg, hogy most – olvasójuk szerint – még a jó állapotú koszorúkat szállították el”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában