Koszorúztak

2022.11.04. 10:26

A miskolci vértanúk sírjánál emlékeztek

1956. november 4-én, vasárnap, hajnali 4 óra 15 perckor a szovjet hadsereg általános támadást indított Budapest, a nagyobb városok és a fontosabb katonai létesítmények ellen.

Fotó: Bujdos Tibor

Ma nemzeti gyásznap van, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére emlékezik az ország. November 4-ét a kormány 2013-ban nyilvánította a Nemzeti Gyász Emléknapjává. 1956. november 4-én hajnalban ugyanis megkezdődött a második szovjet intervenció. Október 28-tól Nagy Imre elismerte a felkelés jogosságát, győzött a forradalom és szabadságharc. Ezután békés időkre számítottak az emberek, de nem az következett. November 4-én hajnalban az ország egész területén megindult a szovjet támadás.

A Fidesz-KDNP miskolci frakciójának tagjai a Nemzeti Gyász Emléknapja tiszteletére koszorúztak a Hősök temetőjében ma reggel.

Elénekelték közösen a Himnuszt, majd az ’56-os emlékműhöz járulva helyezték el a virágokat, koszorúkat a borsodi megyeszékhelyen kivégzett ’56-os vértanúk sírjainál. A tiszteletadást a Szózat eléneklésével zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában