Emlékezés

2022.11.11. 13:45

A piros pipacs az új élet jelképe lett

A Nemzetközi Gyertyagyújtási Akcióhoz Magyarország számos településén csatlakoztak idén is önkormányzatok és civil szervezetek.

NHK

Fotó: NHK

A Hősök terén tartott ünnepélyes összejövetelt pénteken a Miskolci Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület (HHE). Az I. Világháborúban elesett katonákra emlékeztek, értük gyújtottak gyertyát a háború befejezésének 104-ik évfordulója alkalmából. 

„A béke 1918. november 11-én, 11 óra 11 perckor érkezett el, amikor életbe lépett a fegyverletételről szóló megállapodás és vége lett a háborúnak. Fő cél, hogy a ma élő nemzedékek tekintsék fontosnak az emlékezést, ne feledjék történelmünk nehéz időszakát, az I. Világháborút” – emelte ki beszédében Czél Ferencné, a HHE elnöke.

Valamennyi résztvevő piros pipacsot viselt a kabátjára tűzve, amely a túlélést jelképezi, ugyanis ez volt az egyetlen növény, amely megmaradt a csatamezőn zajló harcok után.

A megemlékezésen a Tapolcai Kerek Kórus közreműködött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában