Fociztak a Csereháton

2022.10.06. 10:09

Térségi ­bajnokságon vették birtokba a pályát

Sokan és igen sokat is dolgoztak azért, hogy a jó hangulatú futballvándorkupa sikeres legyen.

KT

A martonyi torna szereplői

Fotó: olvasónktól

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a települések felzárkóztatása jegyében labdarúgótornát írt ki. A festői szépségű földrajzi környezetben lévő Martonyiban tartott eseményre az Edelényi, az Encsi és a Szikszói járásból Baktakék, Csenyéte, Fulókércs, Gadna, Martonyi, Selyeb és Szakácsi csapata nevezett.

– A labdarúgás mindenhol a legkedveltebb sportág a gyerekek körében – tájékoztatott Kertész Attila, a program regionális koordinátora. – Az érintett falvakban dolgozó munkatársaink az élet szinte valamennyi területére kiterjedő szociális munkájuk mellett nagy figyelmet fordítanak a sportéletre annak érdekében, hogy a közösségeket összekovácsolják.

Zupkó Gergely István, a Martonyi Jelenlét Pont vezetője ezekkel a szavakkal csatlakozott a koordinátorhoz:

– Az elmúlt hetekben a helyi önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai alakították ki a 40x20 méteres focipályát. Felmerült bennünk, hogy ünnepség keretében avatjuk fel, végül úgy döntöttünk, a térségi ­bajnokságon vesszük birtokunkba. A szervezők elmondták, hogy a falvakban rendszeresen tartanak edzéseket, amelyeket Besenyei Róbert és Ganyi Gábor vezet. Siroki Péter, a csereháti térség sportkoordinátora elárulta, hogy kezelték a játék közben adódott konfliktusokat, és hangsúlyt fektettek a feszültségek feloldására. Abban bíznak, hogy szemléletformálásuk kihat az élet más területeire is. A vándorkupát Selyeb csapata vitte haza, a második helyen Szakácsi, a harmadikon pedig Martonyi együttese végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában