Pálya

2022.09.27. 18:00

Miskolcon is fütyül a hejőbábai patikus

A Parasznya – Onga megyei II. osztályú focimeccs egyik partjelzője gyógyszerésznő volt.

Vígh Tünde a patikában és a zöld gyepre készülve

Fotó: Olvasónktól

Dr. Vígh Tünde puszta földrajzi mutatói is tiszteletet parancsolnak. A sajószentpéteri sportember négy esztendeje Debrecenben vizsgázott, és ugyancsak a hajdúsági megyeszékhelyen szerezte doktori címét és gyógyszerész diplomáját.

Az élvonalba vágyik

– Életrajzomban nincsenek különösebb kanyarok – mondta a huszonöt esztendős dirigens, majd hozzátette: – A Miskolci Vénuszban futsaloztam, egyetemi éveim alatt azonban nem tudtam futballozni, ezért 2018-ban adtam a fejem erre a mesterségre. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei testület kétlaki tagja vagyok, vagyis mérkőzéseket vezetek és a küldésemtől függően asszisztensi feladatkört is ellátok. Gyakran irányítok női NB II-es összecsapásokat és természetesen szeretnék majd a hölgyek élvonalbeli találkozóin sípolni. Nincsenek példaképeim, nem utánzok senkit, a zöld gyepen a saját stílusomat akarom adni. Attól, hogy a gyengébbik nemhez tartozom, egy rossz szavam sem lehet a szurkolókra, akik ritkán vesznek a szájukra. Néha persze kapok epés megjegyzéseket, de ezzel együtt kell élnem.

Szűkebb pátriánk „unikumja” a civil életben is irigylésre méltó foglalkozást űz: Hejőbábán patikusként dolgozik. Ami pedig a kondícióját illeti, erre szintén figyel: hetente kétszer tart futóedzést és szorgalmasan látogatja a konditermet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában