Segítség civileknek

2022.10.20. 17:00

Látszani és láttatni

A civil szervezetek sikerének a záloga az, ha minél több platformon megjelennek.

DA

Fotó: Ádám János

„Milyen a jó CIVIL kommunikáció?” címmel szervezett workshopot az Élhető Diósgyőrért Egyesület civil közösségek tagjai számára 2022. október 20-án, a Hotel Lignumban, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával. A rendezvény partnere az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közösségi Szolgáltató Központ volt. A szakmai program küldetését sajtótájékoztató keretében ismertették. 

„A megnyitón elhangzott, hogy a civil kommunikáció egyik alapja a bátorság, ahhoz, hogy merjük önmagunkat és tudásunkat átadni, valamint képviselni a véleményünket” – emelte ki Szathmáry-Király Ágnes kommunikációs szakember. „Miskolcon más workshopokat is rendeznek hasonló témában. Azonban arra még nem volt példa, hogy valaki megjelent a sajtóból és bíztatta a jelenlévőket. Hiszen a civil szervezetek csak akkor tudnak látszani, az embereket elérni, partnerségben összekapcsolódni, vagy a támogatókat találni, hogyha megjelennek a média felületein.”

„Sokan kérdezik tőlem, hogy mi az, ami elvezethet valakit oda, hogy mások elé kiálljon és helyesen kommunikáljon” – vetette fel György-Horváth Zsuzsa, a Hír TV műsorvezetője. „Először is alapos felkészülés, másodszor nyitottság és bátorság. A civil kezdeményezések csak úgy tudnak fennmaradni és megnyitni a kapuikat, hogyha hallatják a hangjukat az összes létező platformon, ami elérhető számukra. A kezdeményezésnek az is a lényege, hogy megismerjék egymás célkitűzéseit és azt, hogy ki, milyen eszközökkel dolgozik. Ennek közösség és vidék megtartó ereje van.”

Fontos lehet a tálalás

Meghívott vendégként dr. Kiss János országgyűlési képviselőt hívták meg, aki örömét fejezte ki, hogy megvalósult ez a rendezvény.

„Lényeges tényező a világban a civil szervezetek közössége és a kommunikáció is. Amikor két ilyen fontos tényező találkozik, akkor abból biztos, hogy valami jó fog kisülni. A civilek nagyon sok munkát ölnek bele abba, hogy teljesítsék a küldetésüket. Sokszor csak egy pici hiányzik ahhoz, hogy a világ is tudjon róluk, arról, hogy mekkora munkát végeznek. Mindehhez elengedhetetlen a jó kommunikáció” – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában