Élelmezési világnap

2022.10.17. 15:09

Gyűjtenek a rászorulóknak a Miskolci Egyetemen

Az Élelmezési Világnap alkalmából a Miskolci Egyetem, a Magyar Vöröskereszt és az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen elnevezésű szervezet élelmiszergyűjtést szervez a rászorulóknak a Miskolci Egyetemen három helyszínen 2022. október 17. és 19. között.

ÉM

Az Élelmezési világnap egy 150 országot felölelő összefogás, melynek célja, hogy ráirányítsa a döntéshozók és a közvélemény figyelmét az emberiséget sújtó éhezésre, és ösztönözze őket az élelmezési problémák megoldására - mondta el Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján.

Dennis Engel oktató, a felsőoktatási intézményeket összefogó nemzetközi mozgalom (UFWH) helyi képviselője a mozgalom történetéről beszélt és elmondta: a miskolci gyűjtés 2022. október 17-én indul és három napig tart, a tartós élelmiszert és a pénzadományokat a magyarországi rászorultaknak juttatják el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában