Siker a pályázaton

2022.10.17. 08:00

A Bükkben fut az Év Erdei Kerékpárútja

A Szalajka-völgy és az Olasz-kapu között igazi élmény bringázni.

KHE

Kerékpártúrán a Bükkben

Fotó: ÉM

Az Országos Erdészeti Egyesület pályázatán az év legkedveltebb erdei kerékpárútját keresték. Az online szavazáson öt jelölt közül lehetett választani. A szavazáson a Bükkben található Szalajka-völgy és Olasz-kapu között húzódó kerékpárút végzett az első helyen, ezzel ez az útvonal nyerte el 2022-ben az Év Erdei Kerékpárútja megtisztelő címet, adta hírül a Turista Magazin.
Az útvonal Szilvásváradról indul és a sárga (k, azaz kerékpáros) jelet követve halad a Szalajka-völgyben. Az első 5 kilométeren már 250 méter szintkülönbséget tudhatunk magunk mögött, és egy kis pihenőt beiktatva gyönyörködhetünk a Milleniumi Kilátó teraszáról elénk táruló panorámában, melyet az útvonal hosszan érint is. Majd következik a Gerenna-vár, és az útvonal 12,5 kilométerénél 870 méteres magasságban érkezünk meg az Olasz-kapuhoz.
Az idei jelöltek között volt még a Visegrádi-hegységben található Királykúti út, a Zselicben található Patca és Bőszénfa közötti 17 kilométeres útvonal, a Soproni-hegységben található Kisbányakör, valamint a Budai-hegységben vezető Hideg-völgyi körtúra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában