Miskolci Mazsorett Sport­egyesület

2022.09.16. 15:42

Világbajnokságot nyertek a miskolci mazsorettek

Három kategóriában is taroltak a lengyelországi Opolében rendezett versenyen.

ÉM

Háromszor is az élen

Fotó: Miskolci Mazsorett Sportegyesület

Augusztus 25–28. között rendezték a Mazsorettsport Világbajnokságot a lengyelországi Opolében. A rangos eseményen tíz ország 72 egyesületének több mint ezer táncosa mérette meg magát – tudtuk meg Dudás Ágnestől, a miskolci mazsorettek csoportvezetőjétől. 

Tripláztak 

A Premier Alapfokú Művészeti Iskola és a Miskolci Kulturális Központ fenntartásában működő Miskolci Mazsorett Sport­egyesület tagjai 3 versenyszámban is a dobogó legfelső fokára állhattak. Junior duó kategóriában Farkas Fédra és Molnár Panka Sára 1. helyet ért el. Szenior botos csapat összetett kategóriában – mely menettáncból és színpadi táncból áll – szintén 1. helyet szereztek. Csakúgy, mint a szenior zászlós csapat kategóriában. A versenyzők a Magyar Mazsorett Szövetség által májusban megrendezett Magyar Bajnokságon szereztek kvalifikációt junior- és szeniorkorosztályban is. 

Az együttes tagjai augusztus elejétől folyamatosan készültek, hogy bemutathassák produkciójukat a nemzetközi zsűri előtt. 

A négynapos versenyről rengeteg szép élménnyel tért haza az együttes. A verseny mellett volt idő egy kis kikapcsolódásra, városnézésre is. A lányok és a csoportvezetőik (Dudás Ágnes, Kócziné Rózsa Ildikó, Kovács-Mogyorós Zsuzsa) szorgalmas és kitartó munkája és a szülők támogatása nélkül nem érhették volna el ezeket a szép eredményeket. A világbajnokságon bemutatott produkciók megtekinthetőek szeptemberben Miskolc különböző kulturális rendezvényein. Az együttes szeptemberben induló csoportjaiba szeretettel várja óvodáskortól az új jelentkezőket – hangsúlyozta a csoportvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában