Szarvasnyomon

2022.09.29. 08:00

Rákóczi nyomában a szerencsiek

SFL

A szerencsi csoport - Lakiteleken jártak, szabadegyetemi előadáson vettek részt

Fotó: SFL

Részt vettek szeptember harmadik hetében a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) és az NMI Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága által közösen szervezett "Szarvasnyomon" című szakmai napon a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár dolgozói és a téma iránt érdeklődők Lakitelken az NMI impozáns székházában. Dr. Szántai Lajos professzor II. Rákóczi Ferenc és az örök szabadság reménye címmel tartott előadást, mely a Petőfi Klub (PS200) programjába is illeszkedett. Az érdeklődőknek volt lehetőségük megismerkedni a székház építészeti különlegességével az előadás előtt.

- Az épület megjelenésének egyediségét a homlokzaton látható, három darabból álló fríz határozza meg, amely Makoldi Sándor festőművész, néprajzkutató rajzai alapján készült. A Lakitelken látottak és hallottak alapján ismereteink bővültek, az oda- és visszaúton pedig volt alkalmunk közösségi kapcsolatainkat erősíteni. – adott tájékoztatást a nap eseményeiről Mezei Marianna, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában