Hagyományőrzés

2022.09.14. 10:00

Putnok ragaszkodik a krumplifesztiválhoz

Kicsik és nagyok közösen szórakoztak Putnok legjelentősebb őszi közösségi rendezvényén.

ME

Sokan voltak az idei Krumplifesztiválon

Fotó: Marosréti Ervin

Zsúfolásig megtelt Putnok belvárosa az idei Krumplifesztiválra, amely a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a szüreti felvonulással kezdődött. 

A közösségépítés az egyik legfontosabb feladat a településen, de az elmúlt évek megpróbáltatásai csak ritkán tették lehetővé, hogy a lakosság közösen ünnepeljen. Ezúttal viszont egy teljes napos programot kínáltak a szervezők, amit a helyiek igyekeztek a lehető legjobban kihasználni. A környékre régebben és még most is jellemző a mezőgazdasági munka, ennek köszönhetően a burgonyatermesztésnek is nagy hagyományai vannak, éppen ezért nagyon sok gömöri étel tartalmaz burgonyát. Évekkel ezelőtt ezért gondolta Putnok önkormányzata, hogy elindítja ezt a közösségépítő programot. Most már látszik, hogy érdemes volt, hiszen az emberek gasztronómiai és kulturális szempontból is kedvelik a szeptemberi eseményt. Kötődnek, ragaszkodnak az őszi időszak egyik kiemelt programjához, amely ezúttal is remek hangulatban zajlott. 

Természetesen népszerűek voltak a krumplisstandok, a tócsni, a lepény, a túrós ganca, a sztrapacska és a nudli mellett ugyanis olyan főételeket, valamint süteményeket lehetett kóstolni, amelyeknek az alapanyaga a burgonya. 

Megmozdult a város 

A szüreti felvonulás a városháza parkolójából indult, és a városi sportcsarnok szabadtéri színpadja előtt ért véget, közte pedig számos putnoki utcát érintett a karaván. 

A megnyitót követően Varga Feri és Balássy Betty gyermekműsorával szórakoztatta a legkisebb korosztályt, majd a falatozás közben a West Hotel mulatós együttes gondoskodott a népszerű dallamokról. A délután folyamán pedig több sztárvendég is megfordult Putnokon: a Krumplifesztiválon fellépett Szandi, a retró világslágereket játszó Welders Daughter, majd a Rico X Miss Mood zenélt. A nap végén a TNT Track zárta a színpadi programokat, de az egyéb kiegészítő események is sokakat vonzottak. Folyamatosan telt házzal üzemelt a vidámpark és a népi játszótér, és rengetegen álltak a kiállított kézművessátrak környékén is. 

Az pedig kijelenthető, hogy az idei Krumplifesztivál tovább erősítette a putnoki közösségeket, ezért egész biztos, hogy az előttünk álló években is folytatódik a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában