Még lehet jelentkezni!

2022.09.20. 16:32

Mentorok is segítik az ösztöndíjasokat

Szeptember 25-éig lehet jelentkezni az Útravaló Ösztöndíjprogramra szociális rászorultság és jogosultság alapján, amelyben az ösztöndíj mértéke a teljesítménnyel is arányos. Erről Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára beszélt a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskolában, ahol az Útravaló Ösztöndíjasaival találkozott.

ÉM

Szelfit is készített Fülöp Attila az ösztöndíjprogramban résztvevőkkel

Fotó: Vajda János

- Hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű és védelembe vett gyerekek pályázhatnak az iskolákkal karöltve 7. osztályos koruktól a diploma, vagy a szakma megszerzéséig. A programra idén is összességében 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre. A program célja, hogy hogy segítse a továbbtanulás esélyét és csökkentse a lemorzsolódást – hangsúlyozta Fülöp Attila.

- A felelős gondoskodáspolitika mégiscsak az, amelyik nem helyettesíteni szeretne, hanem a képességeket fejleszteni, ami arra tesz esküt, hogy segítse valakinek az előrejutását. Az itteni gyermekek is arról győztek meg, hogy nekik van céljuk, szeretnének kitörni, szeretnénk előrébb jutni, ehhez ad egyfajta segítséget ez az ösztöndíjprogram – emelte ki a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár.

Varga Roberta már egy éve ösztöndíjas, és szeretne idén is jelentkezni, mert azt mondja, hogy nagyon hasznos, hogy mentortanárával együtt dolgozhat. Takácsné Matkó Edit a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskolában tanít, és egyúttal van mentoráltja is.

- Több éve pályázom már gyerekkel együtt. Sikerült így visszaszorítani a hiányzást, szeretnek iskolába járni, és a tanulmányi eredményük is sokat javult – emelte ki Takácsné Matkó Edit. - A gyerekeknél nagyon fontos a személyes kapcsolat. Sokan nagycsaládosok, sokszor a kisebb testvérek mellett rájuk nem mindig jut annyi figyelem, mint amennyit igényelnének. Azt szeretném elérni, arra szeretném ösztönözni őket, hogy saját magukat minél jobban megismerjék, hogy mennyi mindenre képesek, és mennyi mindent el tudnak érni, magukat és másokat is segítve. Hogy olyan szakmát szerezzenek, amivel az életben boldogulni fognak úgy, hogy közben nekik maguknak is sok örömük lesz benne - foglalta össze a szendrői tanítónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában